Viharban születtem – Hobo az Arénában
2019. március 24. írta: színháziélet

Viharban születtem – Hobo az Arénában

 074ef-ke-pernyo-foto-2018-06-19-10_28_16.png

Földes László valóban viharban született: 1945. február 13-án, Budapest felszabadulása napján látta meg a napvilágot. Eddigi pályája 50 évét összegző, gigantikus, több órás műsorára – a fenti címmel –2019. március 30-án este 7-kor kerül sor a Papp László Arénában.

Kíváncsian várom, mi fér bele a programba, hiszen az eddigi teljes életmű bemutatása heteket venne igénybe.

 

Gaál Tamás: Kérek egy számot! Mostanáig hány zenésszel játszottál együtt?

Hobo: Nem tudom, nagyon sokkal. Ha utána számolnék, verné a 60-at.

 G.T.: Az előzetesen bejelentett vendégek (Csehalmi György, Deák Bill Gyula, Póka Egon Benedek, Tátra Tibor) mellett kik lesznek zenésztársaid a színpadon?

H: Rajtuk kívül fellép Rácz József, a Nemzeti Színház művésze, valamint Igali Csanád – billentyű, Gál István – dob, Kiss Zoltán – gitár, Pengő Csaba – bőgő, basszus, Bessenyei Csaba – szájharmonika – vokál.

G.T.: Valaki nagyon fog hiányozni. Fuchs László.

H.: Laci, a kaposvári színház zenei vezetője volt, a HBB Esztrád c. lemezén „ És jött a két Latabár” dal szerzője. Sajnos Kőrös József és Szénich János gitárosok sem élnek már. Hiányoznak mindannyian.

G.T.: Milyen tematikára épül fel az este?

H.: A műfajok összekapcsolására: zene+költészet+ színház, és legfőképpen gyalázatos ripacséria.

G.T.: Torta lesz?

H.: Persze, de semmi hókusz pókusz. A koncert hosszú lesz, remélem végig fogom bírni.

G.T.: A HBB nóták mellett a korábban bemutatott színházi produkcióidból is adsz ízelítőt, melyeket Vidnyánszky Attila rendezett. Hogyan találtatok anno egymásra, mi a közös siker titka, hiszen más – más generációhoz tartoztok?

 H.: 1999 – ben Attila az Új Színházban rendezett, ekkor barátkoztunk össze. 2002-ben Beregszászon megrendezte a „Vadászatot”, és innentől kezdve az összes előadásomat. Ő mondta, hogy engem nem lehet rendezni, de megteremti a körülményeket, amiben elő tudom adni a művészetemet. Vagyis bejövök középen, mindenki engem néz, a többi nem számít! J

 G.T.: Lassan itt a nyár. Leszel az idén is Kapolcson?

 H.: Igen. Tíz napig leszek, és a Magyar Hobológiai Társaságnak megrendezésre kerül a 22. Vándor-lógyűlése.

 

Fotó: Földes Borbála

Smink:Kátai-Pál Edina

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr6014714153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása