HOBO '77, Állócenterből lett állócsillag
2022. február 18. írta: színháziélet

HOBO '77, Állócenterből lett állócsillag

20220213_204827.jpg

A cím némi magyarázatra szorul.

A vasárnap 77. életévét betöltő Földes László Hobo, fiatal korában ígéretes vízilabda pályafutás elé nézett. A pólót egy kis ideig felváltotta a kosárlabda, majd mindannyiunk óriási örömére és szerencséjére, 1978-tól a zenélés.

„Térdig a sz­*arban, fülig a szeretetben” - ez Hobo tavasszal megjelenő könyvének címe, CD-melléklettel fűszerezve – címmel adott csapatával teltházas koncertet a Papp László Sportarénában. A zenekar tagjai: Gál István dob, György Attila basszusgitár, Kiss Zoltán gitár, Igali Csanád billentyű. A csapat új taggal, Bűdi Szilárddal bővült, aki gitáron, szájharmonikán játszott, és Deák Bill Gyula hangszínén is énekelt, nagy meglepetést okozva.

A zenekar a szokott rendkívül magas színvonalon, kitűnő hangosítás mellett kísérte a tematikus műsort összeállított ünnepeltet.

Hobo őszinte hálával idézte meg mestereit – a Rolling Stonest, Jim Morrisont, Vlagyimír Viszockíjt, akik egész pályafutását „végig kísérték”.

A koncert során megrendülten emlékezett közelmúltban elhunyt pályatársaira – Baksa Soós Jánosra, Póka Egon Benedekre és Kóbor Jánosra, akik néhány hónap alatt, szinte egyszerre hagytak itt bennünket, és akikkel Hobo zenei élete immár örökre összefonódott.

20220213_201741.jpg

Megrázó pillanatok voltak, felejthetetlen emléket hagyva a néző, hallgató számára.

A koncert két és háromnegyed órán át tartott. Szünet nélkül, végig zenélve, énekelve Hobo gyakorlatilag végig a színpadon volt. Mindent beleadott, feledve betegséget, fáradságot, nehéz időszakot, együtt élt a zenével és a közönséggel.

A reflektorfényben egy legenda állt a színpadon, kinek jelenléte, kisugárzása, minden egyes a nézőre kihatott. Egy szemvillanására némult el mindenki vagy éppen énekelt Vele együtt hangosan.

Ezt valóban csak a legnagyobbak tudják.

Hobo éltetését a koncert után, közvetlenül a színpad előtt egy csoportnyi rajongó még hosszú percekig sem hagyta abba. Nehezen nyugodtak bele, hogy a ráadás szám után a koncert valóban véget ért, és menni kell, mennünk kellett haza.

Pedig még hosszú órákig hallgattuk volna boldogan.

Az embereket néhány órára magával ragadni, boldoggá tenni, a legnagyszerűbb dolog a világon. És csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy őszintén, hitelesen, önmagukhoz hűen tegyék.

Hobonak ez sokadszorra is sikerült.

Köszönjük

                                                           Gaál Tamás

20220213_214643.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr8917545552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása