Mikor derül már ki az ég? Az RS9 Színházban jártam
2020. március 01. írta: színháziélet

Mikor derül már ki az ég? Az RS9 Színházban jártam

budapest-folott-az-eg-angyaltemeto-474-279-148537.jpg

Wim Wenders 1987 – ben rendezett, „Berlin fölött az ég” című filmje ihlette meg a  Csikós Attila – Menszátor Héresz Attila szerzőpárost, hogy hazai színpadra adaptálja az előadást.

A cím: „Budapest fölött az ég – Angyaltemető” , is egyértelművé teszi az alkotók szándékát.

Az RS9 Színház és az Anyaszínház közös produkciója három óra, tiszta játékidőben, 4 helyszínen (büfé, Vallaikert, Színházterem, Fehér terem), vetésforgóként, humorral vegyes látásmóddal óhajtja esendőségünket, kishitűségünket megmutatni.

Menszátor Héresz Attila rendezésének erénye, hogy figyelmünk egy pillanatra sem lankad. A színek, a stációk változása, és az, hogy ördögi gyorsasággal váltanak ruhát és szerepet, minden másodpercben odaszegezi tekintetünket a cselekményszövéshez.

A Földre szállt angyalok megtartva filmbeli nevüket (Cassiel: Csáki Rita és Damien: Menszátor Héresz Attila) játékmesterkényt vezénylik az eseményeket.

Szinte Madách Imre: Az ember tragédiájának két kulcsszerepe – Ádám és Lucifer – jelenik meg előttünk.

A mindig kétkedő Ádám (Menszátor) és a drámai Lucifer (Csáki) párbeszéde alatt jelennek meg a figurák.

Kálóczi Orsolya, Kassai László, Maday Gábor,  Gerner Csaba, Miklós Marcell, Kókai János, Benkő Bence, Farkas Dani, Kadlót Zsófi, Iszak Dorottya,  Buda Géza, egyaránt elképesztő fegyelemmel, mély átéléssel játszanak. Igazi csapatmunka, remek, szívet melengető előadás.

 

Őszintén gratulálok.

Gaál Tamás

 

Fotó: RS9 Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr6215499400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása