HOBO nem lassít, nem fékez
2021. szeptember 01. írta: színháziélet

HOBO nem lassít, nem fékez

 

 
 20210616_185018a.jpg

 

A pandémia, sportnyelven szólva sem törte meg a 77. évében járó művész alkotói lendületét,

Sokan átkozódtak vagy teljes apátiába süllyedtek - teljesen érthetően - a kialakult helyzet miatt.

Hobo, miután fellépései elmaradtak, egy életrajzi elemekkel fűszerezett könyv írásába kezdett. A közel 1000 oldalas mű a "Térdig a szarban, fülig a szeretetben" címet viseli. A könyvhöz egyéb iránt két darab zenei CD is tartozik, megjelenése a karácsonyi időszakra várható.

2021.június 16-án Sárbogárdon, a Madarász József Városi Könyvtárban - Nagy Zsuzsanna könyvtárvezető meghívására - az előkészületben lévő antológiáról, óriási érdeklődés mellett, másfél órás beszélgetés zajlott. A házigazda szerepét szerény személyem, e blog főszerkesztője, adta.

Az előadás során Hobo ízelítőül néhány történetet is megosztott a készülő könyvből, a közönség nem kis örömére, A szerző elmondása szerint, egyébként  nem vállal ilyen jellegű beszélgetést, így nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ezúttal kivételt tett.

A verkli persze forog tovább.

A soron következő kiemelt program, 2021.szeptember 11-én, 16.00-kor lesz, Mezőtúron. Ennek apropóját, Földes László 1964 - es katonáskodása szolgáltatta, mikor is, ő, a helyi őrtorony őrzésével volt megbízva, de a parancs végrehajtása helyett rádiót hallgatott. A Rolling Stones "Little red rooster" című nótája forgott, ami egy életre eldöntötte hősünk sorsát.

Így indult tehát a Hobo Blues Band évtizedekig tartó, legendás története. Ez az őrtorony ma is áll, ennek avatására kerül sor szeptember 11-én, hogy az objektum mindörökre a "világ-ökörség" ! - nem elírás - része lehessen.

A rendezvényen fellép Faragó Tamás, olimpiai -világ-és Európa bajnok vízilabdázó, Igali Csanád katolikus kántor és még sokan mások.

Az eseményt természetesen 18.00-.tól koncert zárja.

Mindeközben a Nemzeti Színházban gőzerővel folynak a HBB által kiadott leghíresebb "Vadászat" című albumból készülő színházi adaptáció próbái, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség: hatalmas siker várható!

A bemutató dátuma: 2021. október 24.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr1516677426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása