Világszínvonalon, Magyar Állami Népi Együttes
2019. január 15. írta: színháziélet

Világszínvonalon, Magyar Állami Népi Együttes

 

 

800x350_21226_magyar_allami_nepi_egyuttes_181114_01-10.jpg

 

A Magyar Állami Népi Együttes – Hagyományok Háza, a MÜPA, és a Nemzeti Táncszínház együttműködésével, Liszt – mozaikok címmel kétrészes bemutatót tartott.

A címben említett jelző nem véletlen, a zene, a tánc, és az ének ilyen fantasztikus egységét egy eladásba sűrítve, nagyon ritkán láthatjuk.

560x350_21637_mane_liszt_mozaikok_190111_01.jpg

 

 

Árvai György látványtervező, könnyen mozdítható és mozgatható díszleteiben, Ágfalvi György, Mihályi Gábor, Orza Calin és ifj. Zsuráfszki Zoltán koreográfusok elképzeléseit a táncosok káprázatos teljesítménnyel valósítják meg. A produkciót Szabó Marcell zongoraművész kitűnő játéka, a Szent Efrém Férfikar csodálatos éneke, valamint Radics Ferenc vezetésével fellépő zenészek virtuozitása utánozhatatlan hangzást eredményezve, revelatív élménnyel ajándékoz meg.

00195001.jpeg

 

Ilyen szintű komplex színházi hatást, csak igazán nagy művészek tudnak elérni.

Remélem, hogy a február közepén megnyíló Új Nemzeti Táncszínház színpadán újra találkozhatunk az együttessel.

 

Fotók: MÜPA, Nemzeti Táncszínház, Hagyományok Háza

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr6714563066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása