Ki kinek az alteregója?
2018. december 29. írta: színháziélet

Ki kinek az alteregója?

Georges Feydeau: Bolha a fülbe - Thália Színház

20181215_214054a.jpg

 

Nem véletlen, hogy a Thália, a szerző nálunk legtöbbször játszott darabját tűzte műsorára, és mutatta be.

A pontosan megírt figurák három felvonáson, a normálistól eltérő, nagy sebességgel közlekednek. Igazi iramjáték ez, pillanatnyi üresjárat, nélkül.

Most igazán áll, hogy vígjátékot játszani legalább olyan nehéz, mint tragédiát, pláne, hogy a Bolha a fülbe helyzetkomikumokra épülő bohózat.

A Hamvai Kornél "magyarította" előadás csúcspontja a második felvonás. A korábbi, Tüzes Kandúr nevű "műintézmény", itt a Hotel Numera" nevét viseli, semmi kétséget nem hagyva maga után. Az őrület a tetőfokára hág, a pokol elszabadul.

Kelemen József rendező - aki maga is színész - értő kézzel, kitűnően mozgatja kollégáit, akik játékukkal igazán élvezetessé teszik a produkciót.

20181215_221042a.jpg

Bujdosó Nóra elegáns díszletei és jelmezei belesimulnak a nagypolgári környezetbe.

A főszereplő, Szervét Tibor, az elnök és a hotelszolga kettős szerepében lubickol.A színfalak mögött másodpercek alatt öltözik és lényegül át. A két teljesen eltérő figurát bravúrosan adja.

Partnerei: Gubás Gabi, aggódó felesége, Pindroch Csaba nőcsábásza, Mózes András beszédhibás unokaöccse, Nagy Viktor "őrült spanyolja", Vida Péter flúgos orvosa, Tamási Zoltán pedáns szállodaigazgatója, remekül illeszkedik a mívesen szórakoztató előadásba.

20181215_221259a.jpg

Megemlíteném még Svébis György ügyelőt, aki a színfalak mögül úgy vezényli le az előadást, hogy egy villanás erejéig a színpadon is felbukkan.

 

 Fotók: Telegdi Ágnes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhazielet.blog.hu/api/trackback/id/tr8614521180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása